Energiezuinig met uw LAN

  • Wat kan ik doen om het energieverbruik van mijn LAN te verlagen?

Vergeet niet, voor elke 10W, 24u per dag en 365 dagen in het jaar die bespaard kan worden wordt 87kWh per jaar aan energieverbruik bespaard!

Moderne Ethernet switches verbruiken tot meer dan 500% minder energie dan vroeger door beter ontwerp en extra aandacht voor energieverbruik. Switch voedingen worden daarbij steeds energie- efficiënter (>80%).

Power-over-Ethernet (PoE) zorgt, in vergelijking met losse spanningsadapters, voor efficiënter energiegebruik. Ook zijn die losse energie-inefficiënte spanningsadapters bij elk randapparaat niet meer nodig.

De via PoE aangesloten randapparatuur heeft geen 230V-wandcontactdoos en -bekabeling meer nodig. Naast besparing in installatiekosten zijn ook de 230V-materialen niet meer nodig.

Moderne switches gebruiken Energy Efficient Ethernet (EEE) Poorten die, in idle mode (geen verkeer) in een lage energiestand gaan. Bij gunstige netwerkkabelverbindingen (bijv. cat6a tov cat5) is minder energie nodig om met de randapparatuur te kunnen communiceren. Poorten gaan omlaag in energieverbruik.

Power-over-Ethernet vermogens worden aangepast aan het werkelijke verbruik van randapparaten.

Moderne wireless access points zetten de radio’s in een listen only mode en worden pas weer volledig actief bij het detecteren van een actieve client.

IP-telefoons gaan na kantooruren in idle-mode en tijdens kantooruren in low-power mode tot er wordt gebeld of je zelf wil bellen.

  • Moderne netwerkapparatuur ondersteund nog meer technieken om het energiegebruik te verlagen.

Door beter energiemanagement gaan bijvoorbeeld wireless access points en IP-telefoons na kantooruren helemaal uit en verbruiken daardoor alleen energie gedurende kantooruren en niet 24u per dag.

Wanneer PoE wordt gebruikt om de verlichting aan te sturen kan hier ook intelligent mee omgegaan worden en kunnen lampen automatisch worden uitgezet wanneer ze niet nodig zijn.

Door verdere Building-Internet-of-Things (BIoT) integratie kan ook de verwarming via de netwerkvoorzieningen worden aangestuurd. Wanneer conference- of meeting rooms en kantoren niet zijn geboekt kan de verwarming daar automatisch lager worden gezet.

Door een slim ontwerp met gedistribueerde switches en glasvezels kan aanzienlijk bespaard worden op decentrale patchlocaties (SERs), koperkabels en kabelgoten, waardoor minder materialen en ruimtes nodig zijn. Investeringen in het aantal en de breedte van de kabelgoten voor datakabels kunnen daarmee drastisch omlaag. De gedistribueerde switchpoorten komen dichter bij de randapparatuur en hebben daarom ook minder energieverliezen bij gebruik van PoE.

Voor meer informatie verzoeken wij u contact met ons op te nemen met 0499 33 65 65, info@a2- networks.com of via de bij u bekende contactpersoon.