Intelligent patch systems

Slimme oplossing voor patchmanagement

Elke ict’er baalt ervan: een wirwar van kabels in de patchkasten. Door aanpassingen en toevoegingen van patchkabels ontstaat een wirwar van kabels en gebrek aan in- en overzicht in de configuratie van het CMDB. Dat schept verwarring, onduidelijkheid en vooral ook extra werk. Fouten in uw patchmanagement kunnen een negatieve invloed hebben op de stabiliteit van uw netwerk. En dan hebben we het niet eens over de ergernis bij eindgebruikers … Een intelligent patchsysteem voorkomt veel ergernis, tijd en werk en houdt uw patchsysteem altijd helemaal up to date. Bovendien verdient u de investering in dit intelligente systeem snel terug doordat u flink bespaart op uw arbeidskosten.

Helemaal ‘in control’

Met een intelligent patchsysteem bent en blijft u dus helemaal ‘in control’. De controle-units registreren exact de volledige verbinding – vanaf de fysieke switch tot aan de aangesloten apparatuur op de werkplek – en voorziet die desgewenst van plattegronden. Dat geeft tot in detail overzicht en inzicht in uw it assets. De digitale plattegrond maakt in één oogopslag duidelijk wat de vrije ruimte is en welke assets waar en bij wie in gebruik zijn. Dat maakt het beheer van uw patchkasten veel eenvoudiger en minder tijdrovend. Sterker nog: patchmanagement is met een intelligent systeem veel gemakkelijker en simpeler. Patchverbindingen toevoegen, verhuizen of verwijderen gaat snel en eenvoudig via de digitale werkorders die via e-mail, sms, smartphone of een webpagina in te zien zijn. Met behulp van geluidstonen en led-aanduidingen op de patchpoorten kunt u wijzigingen eenvoudig doorvoeren. Het systeem geeft zelfs aan welke type, kleur en lengte patchkabel aangebracht moet worden en geeft een alarmmelding als er een fout wordt gemaakt. Na een mutatie past het intelligente patchsysteem automatisch alle informatie in uw database aan. Daardoor beschikt u altijd over een up to date plattegrond van uw patchsysteem.

ec76ef27494b56d5b9a47db5c6f2a660

Plattegrond wijst de weg

Inzicht en overzicht: dat is een belangrijke meerwaarde van een intelligent patchssyteem. De plattegrond die het systeem automatisch genereert geeft overzicht en inzicht in de devices en locaties van gebruikers. Daardoor is ook meteen duidelijk wie welke devices gebruikt. Dat maakt een einde aan ‘zoekgeraakte’ ict assets en kan dus veel besparen op onnodige aanschaf of inzet van devices. Tegelijkertijd is ook in één oogopslag duidelijk hoeveel en welke switches vrij zijn. Het bijbehorende databasesysteem genereert automatisch alle relevantie achtergrondinformatie over netwerkverbindingen, devices, gebruikers en locaties.

Optimaal gebruiksgemak

miimEen professionele ict’er hecht veel waarde aan het gebruiksgemak van ict assets. De eindgebruiker moet immers snel, betrouwbaar en goed devices en ict-voorzieningen kunnen gebruiken. Maar hoeveel waarde hecht u aan het gebruiksgemak voor uw ict’er? Met een intelligent patchsysteem van A² Networks geeft u uw ict-afdeling goed en gemakkelijk gereedschap in handen. Werkorders voor verhuizing, verwijdering of verplaatsing worden automatisch gegenereerd en doorgegeven via e-mail, sms, smartphone of webmail. Daardoor kan een geautoriseerde ict- medewerker overal en altijd werkorders opvolgen en uitvoeren. De lcd-schermen in de controle units geven deze informatie ook weer, waardoor vergissingen nagenoeg uitgesloten zijn. Led-aanduidingen op de patchpoorten geven weer wat waaraan ‘vastgeknoopt’ moet worden. Desgewenst kan een alarmmelding bij een foutieve aansluiting en het afsluiten van de switchpoort in het intelligente patchsysteem geïntegreerd worden. Daarmee reduceert u foutieve aansluitingen tot nul!

Knooppunt

Een intelligent patchsysteem van A² Networks is hét knooppunt van uw organisatie. Naast dataverbindingen kunnen ook andere services, zoals conventionele telefonie, in het systeem opgenomen worden. Daardoor zijn alle relevantie gegevens op één plek verzameld en te raadplegen. Dat scheelt veel zoekwerk en geeft optimaal overzicht over netwerkverbindingen en de devices en locaties van gebruikers.

Altijd bij de tijd

Gemakkelijk, snel en altijd helemaal bij de tijd: dat zijn de grote voordelen van een intelligent patchsysteem van A² Networks. Dat geeft inzicht en overzicht achteraf. Maar beslist ook vooraf. Dankzij inzichtelijke rapportages krijgt de ict-beheerder een volledig overzicht van geplande én uitgevoerde mutaties en het aantal vrije poorten per specifieke service. Daarmee holt de ict’ er nooit meer achter de feiten aan en is hij verlost van de ‘dradenspaghetti’ in de patchkast. Sterker nog: met een intelligent patchsysteem is hij altijd bij de tijd en zelfs helemaal klaar voor de toekomst!

Kwaliteit in het kwadraat…

Dat is het motto van A² Networks. We hebben meer dan 25 jaar ervaring in complete netwerkoplossingen. Met onze specialistische, hoogwaardige kennis bouwen we een veilige, gebruiksvriendelijke ict-oplossing. Niet uw ict-toepassingen maar uw organisatie staat daarbij centraal! Daarom analyseert A² Networks altijd de vraag achter uw vraag om zo maatwerk te kunnen leveren. Daarbij ontzorgen we u van A tot Z.

Onze integrale aanpak begint bij een onafhankelijke, objectieve analyse en eindigt bij de implementatie en oplevering van een compleet, feilloos werkend ict-netwerk. Onze vakkennis en flexibiliteit vormen het geheim van ons succes. Maar minstens zo belangrijk is dat we alleen gerenommeerde merken leveren en nadrukkelijk investeren in een langdurige relatie met opdrachtgevers. Daarom behoren ook onderhoud en (storings)service tot onze core business.

Wilt u weten welk maatwerk we voor u kunnen leveren? Neem dan contact op voor een oriënterend gesprek of een bezoek aan onze demoruimte. Wij adviseren u graag!