Building ICT: alles onder één dak

Internet of Everything: De Evolutie Voorbij IoT

U kent waarschijnlijk wel de term ‘Internet of Things’, waarmee bedoeld wordt dat apparaten via internet en bijbehorende bekabeling bediend kunnen worden, met elkaar in verbinding staan of zelfs zonder menselijke tussenkomst functioneren. Bij A2 Networks spreken we tegenwoordig liever over ‘Internet of Everything’, omdat je vrijwel geen toestel of machine kunt bedenken dat niet via internet aan te sturen of te koppelen is.

Visie en Innovatie: Alles over IP

Onze slogan ‘Alles over IP’, die we al jaren hanteren, past perfect bij deze ontwikkeling en dat toont maar weer eens aan dat A2 Networks een echte visionair is die steeds voorop loopt op het gebied van netwerk-infrastructuur. Alles wat we doen, heeft te maken met netwerkoplossingen, dus IP. Denk bijvoorbeeld aan glasvezelinstallaties, Wi-Fi, veiligheidssystemen, videosurveillance, toegangscontrole, verlichting en legio andere toepassingen. Alles over IP.

Slimme Gebouwen en Efficiënte Werkplekken

Denkt u zich bijvoorbeeld eens in: een kantoorgebouw van vier verdiepingen waarin de lift pas hoger gaat dan de tweede verdieping als er meer dan 40 mensen binnen zijn. Bij minder dan 40 worden de medewerkers geacht op de eerste twee etages een werkplek te vinden en op de twee bovenste verdiepingen kan de verlichting uit blijven, de verwarming op 15 graden enzovoort. En dat zonder dat er iemand op hoeft te letten. Dat is allemaal mogelijk als de aanwezige apparatuur met elkaar kan communiceren.

De Uitdagingen van Traditionele Bekabeling

Voorheen hadden verlichting, internet, geluid, telefonie, camerabewaking en andere toepassingen allemaal verschillende bekabeling en technici, met de nodige communicatieproblemen tot gevolg. Ook moest men vaak naar verschillende leveranciers om alles geïnstalleerd te krijgen. Met de komst van o.a. VoIP konden telefonie en internet op één kabel gecombineerd worden, maar de overige toepassingen nog niet. Toen werd de techniek zo geavanceerd dat alle toepassingen niet alleen over één en dezelfde kabel konden lopen, maar ook probleemloos met elkaar konden communiceren. De mensen van de ICT-afdeling zorgden voor de inrichting en communiceerden met de gebruikers over de gewenste instellingen. Maar nog steeds moesten zij per device alles handmatig instellen en beheren.

Automatisering en Vereenvoudiging met A2 Networks

Nu zijn we zo ver dat de installatie en het beheer van de verschillende devices verregaand geautomatiseerd kunnen worden, waardoor bijvoorbeeld een telefoon of een camera automatisch herkend wordt en geïnstalleerd en beheerd wordt vanuit een vooraf bepaald profiel. Hierdoor behoudt de ICT-afdeling alle controle, maar zijn ze van alle administratieve en praktische rompslomp af. En voor de installatie en nazorg hebt u maar één leverancier en aanspreekpunt nodig: A2 Networks.

Netwerksecurity

Een aspect dat zeker niet vergeten mag worden in het ‘Alles over IP’-succesverhaal is de enorme slag die geslagen wordt in veiligheid, oftewel netwerksecurity. Dankzij de automatische deviceherkenning en het werken met genoemde profielen wordt het kwaadwillenden erg moeilijk gemaakt om misbruik te maken van uw netwerk. Dat zorgt voor een extra gevoel van veiligheid bij u en gemoedsrust voor uw  ICT-mensen.

Uw voordelen

Waarom is dit voor u van belang? Wel, doordat steeds meer apparatuur in een netwerkomgeving wordt aangesloten, is het heel belangrijk om daar bij het ontwerp en de aanleg van de netwerk-infrastructuur rekening mee te houden. A2 Networks bewijst zijn waarde al in het analyse-stadium, dus vóór de ontwerpfase, door met een gedegen maatwerkadvies te komen. Dat advies is volledig toegespitst op uw organisatie en niet op de toevallig aanwezige apparaten. Daardoor ontstaat er een infrastructuur die zowel perfect aansluit op uw huidige behoeftes als optimaal voorbereid is op toekomstige ontwikkelingen in uw organisatie én in de techniek. 

A2 Networks heeft zich in de loop der jaren (we bestaan al sinds eind vorige eeuw) ontwikkeld tot een totaalleverancier van alles wat met die netwerkkabels te maken heeft, en de bekabeling zelf. Wat ons daarbij onderscheidt van de meeste collega’s is dat alle kennis van de apparatuur, de kabels, de switches, noem maar op, bij A2 Networks in huis is. U heeft dus één aanspreekpunt, zoals het hoort. Uiteraard leveren we daarbij alleen apparatuur van gerenommeerde merken die voldoet aan onze strenge kwaliteitsnormen.

Een van onze vele trouwe klanten antwoordde op de vraag waarom hij zo graag zakendoet met A2 Networks: “Jullie hebben echt verstand van zaken. Ik kan altijd van jullie op aan. Jullie doen wat jullie zeggen en andersom. Ik kan jullie bereiken als het nodig is. En als er een keer een uurtje langer gewerkt moet worden om een project af te krijgen, dan is dat vrijwel nooit een probleem. Ik voel me speciaal!” Dergelijke uitspraken horen we natuurlijk graag.

De kosten

U zou misschien verwachten dat een partner die alleen met de beste apparatuur werkt, ter zake kundige mensen in dienst heeft en graag een stapje extra zet voor zijn klanten, in een hogere prijscategorie valt. Maar het werkt andersom: doordat we vanaf het prille begin meedenken met u, komen wij met ideeën die u forse kostenbesparingen opleveren. Bijvoorbeeld door slimme combinaties te maken van de diverse IP-apparatuur, waardoor uw bedrijfsprocessen soepeler en efficiënter zullen lopen.

Ook zaken als automatische uitschakeling van alle IP-telefoons, -switches en -accesspoints levert u een stuk lagere energiefactuur op. Hoeveel u kunt besparen? Dat rekenen wij u graag voor!

Demoruimte

In ons kantoor in Best bij Eindhoven, vlak bij de snelwegen A2, A58, A50 en A67, hebben wij een demoruimte ingericht waarin we u graag ontvangen. We horen graag van u wat uw situatie is en waar u verbetering in wilt realiseren. Bij een heerlijk kopje koffie laten we u vervolgens graag zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van Building ICT en we vertellen daarbij in begrijpelijke taal wat al die zaken voor u zouden kunnen betekenen.

Uiteraard is onze demo geheel vrijblijvend en kosteloos. Klik hier om uw bezoek aan A2 Networks te reserveren. U bent van harte welkom!