Cisco CPAM/VSOM

physec

Het CPAM-platform bestaat uit een management server en gateways voor het verlenen van de fysieke toegang. Per server kunnen er maximaal 2.500 gateways worden aangestuurd. De management server software ondersteunt de mogelijkheid tot virtualisatie binnen VMware.

De standaard gateway uitvoering heeft 2 wiegand compatible reader aansluitingen en 3 in- en output contacten, die kan worden uitgebreid met maximaal 15 modules. Deze modules kunnen worden voorzien van een additionele reader functionaliteit, waardoor er maximaal 32 deuren per gateway aangestuurd kunnen worden. Daarnaast zijn input en output modules beschikbaar met respectievelijk 10 en 8 poorten.

Volledige IP oplossing

187038Alle componenten die bij het CPAM-platform horen zijn helemaal op IP gebaseerd en maken gebruik van de Power over Ethernet (PoE) standaard. Hierdoor krijgen de fysieke componenten van een toegangspunt (lezers en sloten) de noodzakelijk voeding. Eventueel kan een gateway voorzien worden van een externe voeding. Dit kan in sommige gevallen noodzakelijk zijn voor het aansturen van zware sloten.

Door de netwerkswitch waarop de gateway is aangesloten te voorzien van een noodstroomvoorziening (UPS) zal het toegangspunt ook bij stroomonderbrekingen volledig operationeel blijven.

Eenvoudige migratie van traditionele toegangscontrole systemen

Componenten van bestaande toegangscontrole systemen kunnen eenvoudig worden gemigreerd naar het CPAM-platform. In de meeste gevallen zijn er geen bouwkundige aanpassingen nodig. Huidige deursloten, contacten en kaartlezers kunnen in veel gevallen 1 op 1 worden aangesloten op het CPAM-platform. Doordat de gateway direct op het LAN wordt aangesloten is de dedicated ‘traditionele’ bekabeling van een toegangspunt overbodig

Flexibel

Het is over ter wereld mogelijk om via een netwerkverbinding naar de CPAM-server een toegangspunt toe te voegen aan het platform. Het toegangspunt maakt hierdoor direct deel uit van het CPAM-platform en kan dus gebruikmaken van alle beschikbare faciliteiten.

Gegarandeerd veilig

Via een gecodeerde SSL netwerkverbinding maken de gateways verbinding met de CPAM-server. Door toepassing van deze encryptie is het voor ‘buitenstaanders’ onmogelijk toegang tot de gateways te krijgen. Als onverhoopt de netwerkverbinding tussen de gateways en CPAM-server niet beschikbaar is zullen de controllers automatisch in de stand alone mode gaan opereren. De gateways beschikken over een geheugen voor 250.000 transacties. Zodra de netwerkverbinding is hersteld worden de wijzigingen en transacties automatisch gesynchroniseerd met de CPAM- server.

Redundante infrastructuur

Het CPAM platform kan naar wens worden uitgevoerd in zowel een single-server als high availability variant.

Gecentraliseerd beheer

Het platform synchroniseert met Microsoft Active Directory alle user accounts. Alle gebruikers binnen de Active Directory kunnen in het CPAM-platform worden voorzien van de gewenste fysieke toegangsrestricties. Het CPAM-platform voorziet in een rapportage (wie, wat en waar). Alle componenten kunnen grafisch worden weergegeven en aangestuurd binnen de client software. Alle activiteiten binnen het CPAM-platform worden ook weergegeven binnen de client software. Hierdoor kan er direct actie worden ondernomen bij alarmen en waarschuwingen.

Integratie mogelijkheden

Met de additionele EDI (Enterprise Data Integration) module kan het CPAM-platform naadloos worden geïntegreerd binnen overige IT-systemen, zoals databases voor HRM-doeleinden en database informatiesystemen.

Ook is het mogelijk om gebruik te maken van Webservice API’s. Hierdoor kunnen met behulp van UR-triggering diverse (beveiligde) acties binnen het CPAM-platform worden uitgevoerd. Dit biedt ook de mogelijkheid tot integratie met mobile devices en unified communications.

Cisco Video Surveillance Manager

Het CPAM-platform kan naadloos worden uitgebreid en geïntegreerd met het Cisco VSM-platform. Hierdoor is het mogelijk om bij events en/of alarmeringen binnen het CPAM-platform de bijbehorende videobeelden te bekijken. IP-camera’s kunnen worden geassocieerd met CPAM-toegangspunten. Bij gebruik van PTZ-camera’s kunnen per event verschillende presets worden gedefinieerd.

vsom

Actieve monitoring van componenten

Alle componenten van het CPAM-platform kunnen 24×7 worden gemonitord door A² Networks. Hierdoor kan proactief worden gereageerd op mogelijke incidenten.

Referenties

Als Advanced Technologies Partner van Cisco is A² Networks een gerenommeerde partij op het gebied van Cisco All over IP implementaties. De unieke geïntegreerde aanpak van A² Networks verzekert klanten van optimale begeleiding tijdens het implementatietraject en resulteert in een optimaal werkend IP-systeem.
In Nederland en België maken onder andere Hago, ING, Electrabel en het Maasstadziekenhuis gebruik van het CPAM-platform.