Amgen, Brussel

Een compleet nieuwe netwerk infrastructuur binnen 48 uur

De keuze voor een netwerk infrastructuur wordt gemaakt voor een tiental jaren, wanneer de ‘end of life’ periode is bereikt en het netwerk niet meer voldoet aan de eisen is vervanging van de infrastructuur noodzakelijk. Een project waar veel opdrachtgevers tegenop zien, de compleet bestaande netwerkbekabeling moet namelijk vervangen worden. In de perceptie van opdrachtgevers gaat dit gepaard met operationele verstoringen, overlast en complexe planningen. Dat dit zeker niet het geval hoeft te zijn bewijzen de netwerk specialisten van A² Networks.

30 kilometer kabel, 600 aansluitpunten

De verouderde netwerk infrastructuur van het farmaceutisch bedrijf Amgen in Brussel voldeed niet meer aan de gestelde performance eisen. Het middelgrote netwerk met een totale lengte van 30 kilometer en 600 aansluitpunten verspreid over het gehele pand diende vervangen te worden, waarbij de overlast voor medewerkers op locatie tot een minimum beperkt moest blijven.

Goede voorbereiding, het halve werk

Voor de uitvoering van een dergelijk project is goede voorbereiding een vereiste. Alle afdelingen binnen A² Networks werken nauw samen om tot de best passende oplossing voor onze klanten te komen. Het ontzorgen van de klant heeft hierbij de allerhoogste prioriteit, dit in combinatie met creativiteit, expertise en know how zorgde voor een plan van aanpak dat de wenkbrauwen van de opdrachtgever deed fronzen.

Het plan

Binnen één weekend (48 uur), de bestaande netwerk bekabeling vervangen door nieuwe CommScope Cat. 6 bekabeling, inclusief bijbehorende patchpanelen en aansluitpunten in de kantoren. Hierbij diende ook de connectivity op werkplek en in de patchkasten hersteld te worden.

Een ambitieus plan dat alleen mogelijk is, wanneer je over alle expertise bezit en het project in eigen beheer kunt uitvoeren. De nieuwe vooraf geïnventariseerde bekabeling werd ‘pre-fab’ samengesteld op het hoofdkantoor van A² networks en hierna op 50 haspels vervoerd naar de locatie in Brussel.

Op vrijdagavond na kantoortijd werd begonnen om de netwerk infrastructuur systematisch te vervangen, op zondagavond was volgens planning het project gereed.

Is er eigenlijk wel iets gebeurd dit weekend?

Het grootste compliment wat je na de uitvoering van een dergelijk intensief project kunt krijgen is de vraag van Amgen medewerkers: Is er eigenlijk wel iets gebeurd van het weekend?

In een vrij vroeg stadium hebben wij A² Networks gecontacteerd en tijdens een brainstorm sessie de mogelijkheden besproken. Ondanks enige ‘angst’ aan onze kant (voor onze begrippen een groot project, waarvan A² Networks verwachte dat het in een weekend gedaan kan worden), zijn we samen verder gegaan met de voorbereidingen.

Graag wil ik een specifieke waardering uitspreken voor de manier waarop A² Networks het project van Amgen Brussel heeft verzorgd. Gebruikers zijn tevreden, wij zijn tevreden. Afspraken zijn nagekomen, deliveries zijn opgeleverd.

Ons vertrouwen in A² Networks heeft zich terug betaald en we zullen in de toekomst zeker beroep op A² Networks blijven doen.

Menno van de Veen
(Datacenter Operations Manager, Amgen)

A² Networks, de CommScope integrator die verder denkt…

A² Networks is met trots gecertificeerd CommScope system integrator. We hebben meer dan twintig jaar ervaring in complete netwerkoplossingen. Met onze specialistische, hoogwaardige kennis bouwen we een veilige, gebruiksvriendelijke ict-oplossing.

Niet uw ict-toepassingen maar uw organisatie staat daarbij centraal! Daarom analyseert
A² Networks altijd de vraag achter uw vraag om zo maatwerk te kunnen leveren. Daarbij ontzorgen we u van A tot Z. Onze integrale aanpak begint bij een onafhankelijke, objectieve analyse en eindigt bij de implementatie en oplevering van een compleet, feilloos werkend ict-netwerk. Onze vakkennis en flexibiliteit vormen het geheim van ons succes.

Wilt u meer weten over de A² Networks netwerkoplossingen? Neem dan contact op voor een oriënterend gesprek of een bezoek aan onze demoruimte. Wij adviseren u graag!