WML, Maastricht

maxresdefaultIn Limburg is WML dé leverancier van drinkwater, een van onze eerste levensbehoeftes. Het leveren van betrouwbaar drinkwater aan inwoners, instellingen en bedrijven in Limburg, 24 uur per dag en 7 dagen per week is in handen van WML gesitueerd in Maastricht. Op 22 verschillende locaties in limburg wordt het drinkwater opgepompt.

Met behulp van operational excellence is WML in staat om haar doelen te behalen, het is het fundament onder WML’s manier van werken. Het streven van WML blijft om door efficiëntie en gestroomlijnde processen uit te blinken in betrouwbaarheid, gemak en lage kosten. Om deze doelstelling te behalen zijn de facilitaire en ICT diensten cruciaal, A² Networks is zeer vereert om hierin een groot aandeel te hebben.

Veiligheid voor alles!

De productiefaciliteiten van WML kunnen het doelwit worden van opzettelijke drinkwater besmettingen. In het kader van ‘Food Defence’ heeft WML besloten om de veiligheid systemen op alle 22 locaties naar een nog hoger niveau te brengen. Hiervoor heeft WML beroep gedaan op de expertise van A² Networks.

Doelstelling van WML: Een hoger niveau van alle fysieke beveiligingscomponenten beheersbaar vanuit één platform. Om deze doelstelling te behalen heeft A² Networks en compleet nieuw fysiek netwerk geïmplementeerd tussen de verschillende WML locaties, voor de fysieke security wordt hierbij gebruik gemaakt van Cisco CPAM en Cisco VSOM voor camera observatie. Deze systemen zijn direct te integreren binnen het het al aanwezige Cisco Unified Communications platform.

Convergentie is het sleutelwoord

Toegangs controle, camera observatie, intercoms, telefonie en netwerkinfrastructuur zijn vaak separate systemen binnen een bedrijf. Door gebruik te maken van IP systemen is het mogelijk om alle deze systemen te combineren en centraal te beheren. Zo is het bijvoorbeeld bij WML mogelijk om toegangspoorten via een Voice over IP toestel, tablet of smartphone te openen, het verzoek tot openen via het IP intercom systeem wordt hierbij voorzien van live camerabeelden.

Mocht één van de putdeksels op een pomplocatie in Limburg ongeautoriseerd worden geopend worden, dan heeft WML een scala aan opties tot haar beschikking om de betrokken veiligheidsfunctionaris te alarmeren.

Één leverancier, één aanspreekpunt

Het uitvoeren van complexe projecten zijn vaak een nachtmerrie voor de opdrachtgever, in veel gevallen krijgt de opdrachtgever te maken met een tal van verschillende leveranciers/bedrijven met leder hun eigen expertise. Op het gebied van ICT, netwerken en facilitaire installaties combineert A² networks al deze facetten, hierdoor is er maar één aanspreekpunt en duidelijkheid voor de opdrachtgever.

Categorie: Semi overheid
Medewerkers: 399 FTE
Oppervlakte: 22 locaties in Limburg
Additionele diensten: 24×7 support
Realisatie: 2015-2016