Tetra Pak, Moerdijk

Tetra_Pak.svgIn 2014 heeft Tetra Pak zorgvuldig een Security Roadmap opgesteld om het beveiligingsplan, zowel logisch als fysiek naar een hoger plan te brengen. Tetra Pak streeft hierbij naar uniformiteit voor alle vestigingen wereldwijd. Één van de stappen in de roadmap is de implementatie van Physical access control, waarbij de keuze is bepaald op Cisco apparatuur. Een leverancier die net als A² Networks dezelfde ‘All over IP’ visie heeft en de proprietary gedachte heeft losgelaten.

Waarom Tetra Pak voor A² Networks heeft gekozen?

Als Cisco Advanced Technology partner en gecertificeerde beveiliging installateur implementeert A² Networks al enkele jaren met succes de Cisco Physical Access Manager (CPAM) systemen bij haar klanten. Daarnaast heeft A² Networks een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het product en de positionering hiervan in Nederland.

De implementatie van een CPAM systeem bestaat uit vijf belangrijke factoren; het beveiligingsplan, IP netwerk componenten, routing & switching, convergentie en bouwkundige aanpassingen zoals het plaatsen van lezers en sloten. A² Networks voorziet in al deze specialistische expertise gebieden met eigen personeel, waardoor we onze klanten in het gehele traject ‘ontzorgen’ door één aanspreekpunt.

De factor ‘Convergentie’ is een factor die steeds belangrijker wordt, hierdoor is het CPAM systeem te gekoppeld met de overige ICT systemen van Tetra Pak. Denk hierbij aan Microsoft Active Directory en de HRM databases, alsmede integratie met het Unified Communications platform. Vanaf een IP toestel kan bijvoorbeeld toegang tot een bepaald toegangspunt worden gegeven of kunnen BHV toepassingen/alarmeringen worden gerealiseerd.

Convergentie van systemen koppelt de logische en fysieke beveiliging aan elkaar. Wanneer bijvoorbeeld een werknemer aanwezig is op een Tetra Pak locatie dan kan deze persoon zijn externe VPN toegang automatisch worden geblokkeerd voor een hoger beveiligingsniveau.

Wij denken graag mee met onze klanten!

Een CPAM systeem bied veel meer mogelijkheden dan alleen het beheren van toegangspunten. Als A² Networks denken wij graag met onze klanten mee om het maximale uit dergelijke systemen te halen en maatwerk te leveren, waarbij een ‘return of investment’ voor onze klanten kan worden gerealiseerd.

Als A² Networks gaan wij niet voor ‘vluchtige’ projecten maar voor een degelijke lange termijn relatie met onze klanten. Het ‘ontzorgen’ van onze klanten heeft hierbij een van de hoogste prioriteiten. Graag denken wij mee om de facilitaire vraagstukken op te lossen.

A² networks is een onafhankelijk partner die maatwerk levert. Alle activiteiten zoals ontwerp op basis van het all over IP concept, installatie configuratie en Service en onderhoud worden volledig in eigen beheer uitgevoerd.

Categorie: Verpakkingsmiddelen industrie
Medewerkers: 235 FTE
Additionele diensten: 24×7 support
Realisatie: 2014-2015
Bijzonderheden: Locatie eind 2015 gesloten