Energiewacht

Energiewacht is een service partner van Essent, die met ruim 45 jaar een begrip is in Oost-Nederland. Met 6 uitval locaties bieden zij ruim 135.000 abbonees 24/7 services, als onderhoud en oplossen van storingen aan CV installaties. In kader van de visie die Energiewacht heeft op het besparen van energie en een bijdrage te leveren aan milieuvriendelijkheid hebben zij besloten het “oude” pand te verlaten en te verhuizen naar een kantoorpand aan de Spoordijk in Enschede.

A² Networks heeft voor Energiewacht in het nieuwe pand voorzieningen aangebracht, zodat het pand als kantoor gebruikt kan worden. Deze voorzieningen bestaan uit databekabeling (Category 6 UTP) met ruim 500 aansluitpunten, 230V voorzieningen (vloergoten), netwerkapparatuur en Universal Power Supply (UPS).

Het nieuwe pand is voorzien van Cat 6 UTP bekabeling. Daarbij zijn ruim 500 aansluitingen gerealiseerd op locaties waar werkplekken van het personeel gerealiseerd kunnen worden. Op deze nieuwe werkplekken, zijn de aansluitpunten afgemonteerd op een vloergoot onder de bureau’s. Het aanleggen van de bekabeling en de aansluitpunten gebeurt volgens het “Grid bekabeling” concept. Dit is een methode waarbij de bekabeling in raster wordt aangelegd, hierdoor ontstaat schaalbaarheid en flexibiliteit. Een aansluitpunt is in het gehele pand beschikbaar binnen enkele meters.

Naast de datakabels worden ook de 230V voorzieningen in de vorm van een viervoudige wandcontactdoosstrook via de vloergoot naar de werkplekken gebracht. Middels het Wieland GST 18 systeem worden de 230V kabels gekoppeld naar de wandcontactdoosstrook, om deze aan te sluiten op het 230V net. Deze manier van afmonteren van de datakabel en 230V kabel zorgt voor flexibiliteit en schaalbaarheid voor de werkplekken, waardoor eenvoudig van werkplek gewisseld kan worden en de productie door kan gaan.

Voor actieve netwerkapparatuur heeft Energiewacht de keuze gemaakt om de huidige core- en access switches te vervangen en de huidige Cisco Wireless LAN Controller 2504, Aironet 1262 Access Points en ASA 5500 (firewall) mee te verhuizen naar de nieuwe locatie. A² Networks heeft in eerste instantie de huidige core- en access switches vervangen door Cisco Catalyst 3750X (core) en Cisco Catalyst 2960S (access) switches. In deze nieuwe omgeving zijn de huidige Cisco Wireless LAN Controller 2504 , de Aironet 1262 Access Points en ASA 5500 (firewall) geïmplementeerd. Om in het nieuwe pand de wireless dekking te kunnen garanderen is het aantal Access Points uitgebreid. Hiermee is Energiewacht voorzien van een wireless omgeving met 100% dekking.

data_sheet_c78-584733-1

Na het opleveren van de nieuwe netwerk infrastructuur, heeft Energiewacht de keuze gemaakt voor een meerjarig onderhoudscontract van A² Networks. Hiermee wordt Energiewacht ontzorgt. A² Networks draagt zorg voor support op alle netwerk apparatuu en het up to date houden van de apparatuur gedurende de looptijd van het contract. Bij het onverhoopt optreden van een storing staan de engineers van A² Networks direct ter beschikking van Energiewacht.