Molex MIIM monitoringsysteem

De slimme oplossing voor patchmanagement

Is een bepaalde locatie nu wel of niet voorzien van een beschikbare netwerk aansluiting, hoeveel verbinding zijn nog beschikbaar, welke hardware is aangesloten op een specifieke aansluiting?

Binnen veel organisaties wordt al jaren gezocht naar een oplossing om de complexe gehele IT infrastructuur te beheren. Het belangrijkste element hiervan is het kunnen managen van de fysieke netwerklaag.

Het MIIM Advanced Physical Layer Management monitoringsysteem van Molex is een systeem dat bespaart op operationele kosten door inzicht, overzicht en management van de fysieke netwerklaag te bieden.

MIIM is universeel (maakt gebruik van standaard RJ45), de software geeft overal ter wereld inzicht in de complete kabelinfrastructuur inclusief aangesloten apparatuur. Het is een open platform dat algemeen te integreren is en is toepasbaar op zowel bestaande als nieuwe netwerken.

De belangrijkste voordelen van MIIM op een rij

• Verhuizingen, toevoegingen en wijzigingen in het netwerk worden gemanaged vanuit één locatie. Werkorders worden gemaakt, uitgevoerd en opgeslagen vanuit MIIM. Fouten zijn hierbij uitgesloten.

• Uw gehele kabelinfrastructuur wordt inzichtelijk van end-to-end, inclusief apparatuur, van switches tot en met de aangesloten assets, ook als deze uit staan. U krijgt informatie op een ‘need to know’ basis.

• Als er een incident of storing is in uw netwerk krijgt u hier direct een melding van. U ziet exact waar de storing veroorzaakt is en kunt deze meteen gericht oplossen zodat de down-time aanzienlijk korter wordt.

• Loze kabels in het netwerk waardoor dure switchpoorten zinloos gebruikt worden, foute patches, kabels die verdwijnen of niet aangesloten zijn? Dit is nu allemaal uitgesloten; audits zijn niet meer nodig.

• Alle locaties zijn te beheren vanuit één site, waardoor u op afstand inzicht heeft in het volledige netwerk. Geen onnodige ritjes meer waardoor u veel IT-kosten kunt besparen.

• Alle assets zijn inzichtelijk en u kunt zien waar deze zich bevinden. Bij aankoppeling of ontkoppeling van assets op het netwerk krijgt u direct een melding, ook als het apparaat uit staat!

• MIIM is gemakkelijk te onderhouden en eenvoudig in gebruik. Er zijn geen
separate patchcords, kabels of displays nodig. Daarnaast integreert MIIM naadloos met andere IP systemen.

De kosten

MIIM zorgt ervoor dat IT-investeringen de operationele resultaten verbeteren, waardoor een gezonde organisatie ontstaat en het beste gehaald wordt uit een netwerk, mensen en budgetten. Met de juiste implementatie ligt de gemiddelde Return on Investment (ROI) onder de 2 jaar.

A² Networks, de Molex MIIM system integrator

A² Networks is met trots gecertificeerd Molex MIIM system integrator. We hebben meer dan twintig jaar ervaring in complete netwerkoplossingen. Met onze specialistische, hoogwaardige kennis bouwen we een veilige, gebruiksvriendelijke ict-oplossing.

Niet uw ict-toepassingen maar uw organisatie staat daarbij centraal! Daarom analyseert A² Networks altijd de vraag achter uw vraag om zo maatwerk te kunnen leveren. Daarbij ontzorgen we u van A tot Z. Onze integrale aanpak begint bij een onafhankelijke, objectieve analyse en eindigt bij de implementatie en oplevering van een compleet, feilloos werkend ict-netwerk. Onze vakkennis en flexibiliteit vormen het geheim van ons succes.

Wilt u meer weten over het Molex MIIM systeem, of andere netwerkoplossingen? Neem dan contact op voor een oriënterend gesprek of een bezoek aan onze demoruimte. Wij adviseren u graag!