FrieslandCampina, Den Bosch

Milk-factory-1024x999FrieslandCampina is in Nederland de grootste speler in zuivel. Miljoenen Nederlanders eten en drinken de melkproducten van FrieslandCampina. Op de locatie in Den Bosch verwerken ze melk tot bijna alles dat je van melk kunt maken. Voornamelijk westerse consumptiezuivel, zoals gepasteuriseerde melk, yoghurts en vla. Daarnaast ook consumptiezuivel voor landen buiten Nederland, zoals gecondenseerde melk, melkpoeders en een brede reeks aan ingrediënten die hun toepassing vinden in de voedings- en farmaceutische industrie.

Sinds 1992 is FrieslandCampina vaste klant van A² Networks op het gebied van object en complex beveiliging. De verscherpte richtlijnen om opzettelijke besmettingen van productiefaciliteiten te voorkomen (‘Food Defence’) heeft FrieslandCampina doen besluiten het volledige veiligheidsplan te herzien. A² Networks is de opdracht gegeven om het veiligheidsplan voor de beveiliging van de verschillende complexen en gebouwen te upgraden.

De oplossing

Voor het beveiligen van complexen en de daarbij behorende gebouwen is gekozen voor toegangscontrole van personeel, bezoekers en leveranciers. De toegangsdeuren en loopdeuren in de gebouwen zijn voorzien van speciale stand signalering welke samenwerken met de intercoms en het camera observatie systeem. Met behulp van intelligente kentekenherkenning kan volledig geautomatiseerd de toegang van voertuigen worden geregeld.

Alle bovenstaande systemen maken deel uit van de Cisco physical security oplossing waarbij de gehele communicatie over het beveiligde (IP) Netwerk gaat. Op deze manier kan Campina ten alle tijden op iedere locatie over de gewenste informatie beschikken.

Toegepaste technieken

Om te kunnen voldoen aan de hoge eisen welke gesteld worden aan Food Defence is gekozen voor de Cisco security oplossing bestaande uit: Cisco VSOM voor camera observatie en Cisco CPAM voor de fysieke toegangscontrole. Binnen het Cisco platform zijn de onderstaande ‘3rd-party’ oplossingen volledig en naadloos geïntegreerd:

– Modulair intercom systeem voorzien van verschillend keuze mogelijkheden en camera’s.
– Kenteken herkenning (LPR) met automatische poort sturing en camera observatie.
– Virtual fencing in de buitenrand van het terrein.

Voor de fysieke bekabeling binnen de gebouwen en op het terrein is gekozen voor de bekabeling-oplossingen van Siemon (UTP & Fiber Optics).

A² networks is een onafhankelijk partner die maatwerk levert. Alle activiteiten zoals ontwerp op basis van het all over IP concept, installatie configuratie en service en onderhoud worden volledig in eigen beheer uitgevoerd.

Doordat de opdrachtgever slechts één aanspreekpunt heeft wordt de opdrachtgever ontzorgd en de doorlooptijd van projecten aanmerkelijk gereduceerd. Klantgerichte dienstverlening en samenwerking met onze klanten staat hierbij voorop.

Categorie: Levensmiddelen industrie
Medewerkers: 85 FTE
Realisatie: 2015
Additionele diensten: 24×7 support