A² Networks nu ook Siemon Digital Lighting Partner

Het is nu mogelijk, vanwege zeer laag stroomverbruik, om LED verlichting in kantoren en commerciële gebouwen op het IP-netwerk aan te sluiten en te bedienen.

Eenmaal op het netwerk aangesloten, worden verlichtings-armaturen in het plafond strategische locaties om alle soorten sensoren te integreren en wordt een ‘digitaal plafond’ gecreëerd.

De exponentiële groei van intelligente gebouwen en Power Over Ethernet (PoE) -technologieën biedt een unieke kans voor uw organisatie om aanzienlijke kapitaal- en operationele besparingen te realiseren die de totale eigendomskosten van uw gebouwen verlagen.

Traditioneel ongelijksoortige systemen zoals spraak, data, audio / video, beveiliging, toegangscontrole, verwarming, koeling, ventilatie én verlichting komen samen in één universeel IP-netwerk.

Om de netwerkinfrastructuur te implementeren waar al deze technologieën op vertrouwen is het absoluut noodzakelijk dat uw organisatie een gecertificeerde DLP Low Voltage Contractor specificeert.

Met de komst van commercieel beschikbare PoE LED-verlichting, inclusief Cisco’s Digital Ceiling, ontstaan er zeer interessante mogelijkheden voor besparingen in de bouw en het operationele beheer en enorme verbeteringen in de gebruikersbeleving.

LED’s verbruiken aanzienlijk minder energie dan andere lichtbronnen en gaan veel langer mee. Energie-efficiëntie verslechtert niet zoals bij fluorescentie-lampen (waarvan elke 2-3 jaar de lampen moeten worden vervangen)

Koppeling op het netwerk biedt een veelheid aan nieuwe mogelijkheden waaronder:

  • Gebouwsensoren als licht-, geluids-, temperatuur-, luchtvochtigheids-, en aanwezigheidssensoren
  • Samenwerkende IP-diensten waarbij bijvoorbeeld de verlichting op de werkplek aangaat bij registratie van toegang
  • Aanpassen van de intensiteit en de kleur op basis van lichtinval, tijd van de dag of eigen voorkeur, wat een bewezen biometrisch voordeel voor de mens oplevert
  • Li-Fi, draadloos netwerk niet via Wi-Fi maar via de verlichting
  • Aanwezigheidssensoren, zodat ruimtebezetting kan worden gemeten en niet gebruikte ruimtes niet meer schoongemaakt of gekoeld en verwarmd hoeven te worden, wat weer een kostenbesparing oplevert en duurzaam is voor het milieu.

Om te profiteren van de mogelijkheden van digitale verlichting en intelligent bouwen, hebt u 2 dingen nodig: een sterk partnernetwerk en toegang tot hun expertkennis. Naast Siemon Smart Partner en Cisco Premier Partner is A² Networks nu ook Siemon Digital Lighting Partner. Daarmee hebben we toegang tot de juiste expertise voor de nieuwe intelligente ‘Digitale plafond’-systemen. We zijn daarmee de gesprekspartner voor ontwerp, implementatie en onderhoud van deze innovatieve technologieën in uw gebouw. Mocht u willen weten wat dit voor U oplevert, neem dan contact met ons op.