A² Networks gecertificeerd Cisco IoT connected Safety and Security partner

iot

Tegenwoordig is binnen de maatschappij IoT een nieuw begrip. Veel ondernemingen gebruiken de term IoT veel al om oplossingen en producten te promoten. Maar wat is dit Internet of Things nu eigenlijk? Zodra deze vraag gesteld wordt , blijkt dat IoT een heel ruim begrip is waar iedereen zijn eigen beeld bij vormt. De een denkt aan het op afstand reguleren van de verlichting in de woonkamer, waar een ander denkt aan het open van een deur met behulp van een mobiele telefoon.

Deze antwoorden op de vraag ‘Wat is IoT eigenlijk?’ hebben een kern die deze functionaliteiten beschikbaar maken, namelijk het netwerk infrastructuur, of het Internet. Het netwerk infrastructuur (bekabeld of draadloos) wordt gebruikt om zogenaamde ‘dingen’ op te koppelen. De ‘dingen’ die gekoppeld worden op het netwerk infrastructuur kunnen bestaan uit sensoren, software applicaties of embedded elektronica die het mogelijk maken om dagelijkse zaken te automatiseren.

Door het koppelen van al deze technologie wordt het mogelijk om voor organisaties eenvoudig om diverse losstaande systemen met elkaar te integreren waardoor de bedrijfsprocessen vereenvoudigd, efficiënter en inzichtelijker wordt.

Sinds 23 november 2015 heeft A² Networks als eerste Cisco partner in BeNeLux de Connected IoT Safety and Security specialisatie behaald. Met het behalen van deze specialisatie is A² Networks een van de Cisco partners die het mogelijk maken om fysieke security oplossingen te implementeren, om een bijdrage te leveren aan het beveiligen, of zelfs vereenvoudigen van IoT oplossingen.

Als Cisco IoT connected Safety and Security partner, biedt A² Networks IoT oplossingen op gebied van gebouwenbeheer. Hierbij wordt Cisco technologie toegepast die het mogelijk maken om personen toegang te verlenen tot ruimtes binnen een gebouw maar ook de mogelijkheid om toezicht te houden op deze ruimtes met behulp van videocamera’s.

De IoT oplossingen die geboden worden door A² Networks kunnen worden geïntegreerd met oplossingen die het mogelijk maken om onder andere verlichting, verwarming/airco, computers in of uit te schakelen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijkheid om bij binnenkomst een werkplek volledig te activeren zodat men meteen aan de slag kan.

Neem contact met ons op als u meer wilt weten over Internet of Things en wat dit kan betekenen voor de effenciencyvan uw bedrijf!