Scholingsboulevard, Enschede

3Com
VCX IP Telephony Solution
Enschede, Juli 2008

De nieuwe Scholingsboulevard Enschede, is een samenwerkingsverband van het Bonhoeffer College, Het Stedelijk Lyceum en het ROC Twente. Deze onderwijsinstellingen, samen goed voor 8000 leerlingen en 1000 medewerkers werkten voor de officiële bekrachtiging ook al samen. Zo lagen er reeds darkfibernetwerken (een eigen glasvezel-infrastructuur) tussen de verschillende scholen.

Met de bouw van twee nieuwe onderkomens van de Scholingsboulevard is er ook gekozen voor de aanleg door van een IP-infrastructuur door A² Networks, op basis van 3Com apparatuur voor zowel data als spraak. Naast een snelle internetverbinding gaat ook de telefonie (700+ toestellen) over het eigen darkfibernetwerk via een dubbel uitgevoerd VCX VoiP systeem met redundante PSTN gateway connectivity. Het op de SIP open standaard gebaseerde VCX IP-telefonieplatform kan centraal “webbased” beheerd worden waardoor de beheerskosten aanzienlijk afnemen. Door de koppeling van de 15 separate gebouwen worden de “in-company” gesprekskosten gereduceerd tot nul.

“De keuze voor een geconvergeerde IP-infrastructuur voor data en spraak was met het oog op de toekomst snel gemaakt”, vertelt Louis Trousset, Hoofd ICT van het Bonhoeffer College. “Daarnaast sluit het goed aan op ons eigen darkfibernetwerk. Dat de oplossing van 3Com zou komen stond al vast, we zijn al jaren erg tevreden over de 3Com producten. Ook de prijs-kwaliteitverhouding van de producten speelt hierin een grote rol.”

Met de geconvergeerde IP-infrastructuur zijn de Scholingsboulevard Enschede, het Bonhoeffer College en het Stedelijk Lyceum door A² Networks voorzien van een toekomstvaste oplossing.

Een VoIP implementatie bestaat uit meerdere complexe processen. Vanaf het eerste contact met de klant tot en met de training van de eindgebruikers, voorziet A² Networks de klant van advies in het nemen van de juiste keuzes.

Focus Partner GoldAls “Focus Partner Gold” van 3Com is A² Networks een gerenommeerde partij op het gebied van 3Com Voice over IP implementaties.
De unieke geïntegreerde aanpak van A² Networks verzekert onze klanten van optimale begeleiding tijdens het implementatie traject en resulteert in een optimaal werkend Voice over IP systeem.