EnergyWise: Bespaar op uw energiekosten

Door

Iedere onderneming zoekt tegenwoordig alternatieven om de operationele kosten te drukken en bedrijf efficiëntie te verhogen waarbij tegelijkertijd gedacht moet worden aan het verantwoord ondernemen. Cisco Energywise is een technologie dat invloed heeft op alle vlakken.

Cisco Energywise is een technologie dat ontwikkeld is om het stroomverbruik te meten, beheren en te rapporteren. Hierdoor worden organisaties de mogelijkheid geboden om kosten te besparen op het gebruik van netwerk apparatuur en overige apparatuur. Alle huidige Cisco apparatuur zijn automatisch voorzien van Cisco Energywise technologie.

Met de overname van Joulex door Cisco wordt het mogelijk gemaakt om Cisco Energywise te gebruiken, door het gebruik van één management platform. Het management platform, Energywise Suite, biedt een grafische weergave van het actuele stroomverbruik op basis van real-time monitoring. Hierbij kan worden weergeven wat het stroomverbruik is per locatie, apparaat of verzameling van apparaten.

Naast de weergave van het stroomverbruik biedt Energywise Suite de mogelijkheid om rapporten te creëren. In deze rapportage kan worden weergeven wat de verbruikskosten zijn, hoeveel kosten bespaard zijn, hoeveelheid stroom verbruikt is en de hoeveelheid stroom er bespaard is. Energywise Suite heeft ook de mogelijkheid om het stroomverbruik van apparaten te reguleren. Het reguleren van het stroomverbruik kan gebeuren aan de hand van policies. De policies bestaan vaak uit een verzameling van apparaten die voorzien worden van bepaalde handelingen die verricht worden om het stroomverbruik te reguleren. Deze acties kunnen uitgevoerd worden op basis van een tijdschema of handmatig.Vaak wordt gedacht dat alleen apparaten die door PoE gevoed worden (bijvoorbeeld access points , IP camera’s of IP Phones) door Energywise te reguleren zijn. Dit is echter niets minder waar, want Energywise biedt ook de mogelijkheid om naast PoE gevoede apparatuur ook apparatuur te reguleren dat door 230V wordt gevoed. Zo is het mogelijk om naast de access points, IP camera’s en IP phones ook computers, lampen, switches, routers, etc te reguleren met Energywise Suit. Het reguleren van het stroomverbruik kan met behulp van het configureren van policies, tijdschema’s of zelfs handmatig.Cisco Energywise is eenvoudige te integreren met ander Cisco toepassingen, waardoor energymanagement geautomatiseerd kan worden. Zo is het mogelijk Cisco Energywise te integreren met de toegangscontrole van Cisco, waarmee het mogelijk is om de verlichting in de ruimte in te schakelen bij binnenkomst en uit te schakelen zodra de laatste de ruimte verlaat.

Met het implementeren van Energiewise technologie binnen een organisatie, is het mogelijk om tussen 30% en 60% te besparen op de kosten voor het stroomverbruik.

0 Reacties

U kunt de eerste zijn die een reactie achterlaat.

Reageren